Veel gestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veel gestelde vragen, of neem direct contact op voor meer informatie.

Wat is cortenstaal?

Zodra je cortenstaal buiten zet, komt er een roestlaag op. Die laag is zo dicht dat het onderliggende materiaal niet wegroest zoals bij gewoon staal. Je herkent het aan de oranjebruine roestkleur.

Hoe steek je een houtkachel aan?

Het vochtpercentage van het hout moet tussen de 15 en de 22% liggen. Plaats het hout volgens de Zwitserse methode: Plaats twee of drie blokken hout plat op de stookbodem, met de gekloofde zijde naar boven. Plaats een aantal kleine houtjes kruislings op het hout. Leg vervolgens een aanmaakblokje bovenop het aanmaakhout. Steek het aanmaakblokje aan. Sluit de deur van de kachel wanneer het aanmaakhout goed vlam heeft gevat.

Hoe vul je een houtkachel bij?

Open de deur van uw kachel en vul de kachel met nieuw hout. Verplaats het as naar achteren en leg het nieuwe blok hout voor in de kachel. Zo zal het nieuwe houtblok rustiger ontbranden.

Hoe maak je een kachelruit schoon?

Je kunt het glas schoonmaken met kachelruitenreiniger.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland worden alle bestellingen boven €45,- gratis verstuurd met uitzondering van de Waddeneilanden. Voor bestellingen tot €45,- zijn de verzendkosten €6,95.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Uw bestelling kunt u eenvoudig online betalen via iDeal of Creditcard. Uiteraard kunt u ook betalen per overboeking, de order wordt dan in behandeling genomen zodra de betaling ontvangen is.

Winkelwagen